Åre

Åre har ett väldigt stort utbud med spännande och utvecklande aktiviteter.
Ni väljer själva boende samt vilka aktiviteter Ni önskar ha med. Se nedan för programförslag.

Valbara aktiviteter:

Med adrenalinet pumpande i ådrorna får ni känna på forsens starka krafter under en färd i raftingbåtar nedför någon av våra vackra älvar och åar. Vi erbjuder olika svårighetsgrader från allt mellan enklare- till avancerad forsränning/rafting. Vi kör exempelvis i följande vattendrag Vålån, Gevsjöströmmarna, Dammån, Brattlandströmmarna samt Tångböleströmmarna. För att få ut maximalt av upplevelsen avancerad rafting krävs att man är i hyfsad fysisk form, då vi kör dessa turer i några av Sveriges tuffaste åar. Garanterat “pirr i magen” utlovas.

Att skulptera i is är en fantastisk upplevelse där alla kan vara med. Vi erbjuder två olika upplägg för konferensgrupper där antingen ett lag om 5-6 personer får dela på ett större block och verktyg samt tilldelas ett tema (passar perfekt som tävling mellan olika lag) eller ett mindre block per person där varje deltagare får skulptera sitt eget drinkglas (passar bra som aktivitet i kombination med en fördrink vid exempelvis en middag på hotell eller restaurang). Alkoholhaltig dryck köps separat av hotell/restaurang om så önskas.

Att skulptera i is fungerar även i plusgrader, men givetvis påverkas konstverkets livslängd av rådande temperatur och väderlek.

Vi börjar med en enkel vandring på ca. 10 minuter innan vi når dagens lägerplats invid tjärnen och får här en kort introduktion om dagens fiske, där vi kommer fiska efter fjällröding och öring (öringar på över 3 kg har fångats i tjärnen). Fiskemetoderna som nyttjas är spinnfiske och flugfiske, så efter genomgången sprider vi ut oss längs stränderna och i båtar och förhoppningsvis lyckas vi fånga några matfiskar att lägga på elden. Elden brinner vid lägerplatsen och givetvis finns härligt kokkaffe att njuta av under hela fisketuren. För de som önskar håller även guiderna nybörjarkurser i flugfiske på land och vi kan även lägga upp aktiviteten som en fisketävling.

Med specialgjorda elektroniska skidskyttegevär får ni en rolig och utmanande aktivitet samtidigt som ni får en djupare förståelse för denna roliga och fascinerande sport. Många är de som suttit i TV soffan och funderat på hur det känns att stå där på skjutvallen, med pulsen dunkandes i kroppen men ändå försöka koncentrera riktmedlen mitt i prick och krama avtryckaren i rätt ögonblick. Nu har ni chansen att prova på detta själva.
I vårt upplägg börjar vi först med instruktioner och övningsskytte för att därefter gå vidare till själva tävlingsmomentet. Tävlingsupplägget kan se olika ut och anpassas till gruppens fysiska förmåga och önskemål. Vår utrustning är enkel att använda och gevären motsvarar de riktiga gevär som används på tävlingar inom världscupen, VM och OS.

Åreskutans topp är ett måste på konferensen. Följ med upp bland molnen via Åre kabinbana och njut av härliga smaker, vackra vyer och intressanta historier kring Åre och de lokalproducerade delikatesserna vi testar under turen. Under den gastronomiska kabinbaneturen tar vår lokale guide med er på ett lättillgängligt äventyr och på en resa mot Åreskutans topp samt i smakens- och vinterns rike där alla kan vara med, oavsett fysisk kondition. Vissa av smakproverna har samiska inslag (så var beredd på att smaka något som du förmodligen inte testat tidigare) och kanske kan vi ta er med till någon plats dit byns turister vanligtvis inte har tillträde. På toppen gör vi även en kortare “prova på tur” med snöskor, vilken anpassas till rådande väderförhållanden och gruppens kondition.

– Ett perfekt kvällsarrangemang under konferensen i Åre där kollegorna får vara med om en oförglömlig upplevelse i den exotiska vinternatten med chans att uppleva det magiskt dansande norrskenet. Northern Light Adventure är anpassat till konferensgrupper och vi vandrar i pannlampornas sken och med snöskor på fötterna en kortare sträcka bland snötyngda granar och mysiga gamla torp (sträckan är ca 2 km, så att alla kan vara med). En ny dimension av natten kommer att upplevas och vi startar turen från en plats (ca. 10 km från Åre by) där förutsättningarna är goda att se norrsken. Turen innehåller förutom själva snöskovandringen även fika (kokkaffe över öppen eld om vädret tillåter) samt att guiden går igenom grundläggande kunskap och teori om naturfenomenet Aurora Borealis och hur man bäst fångar norrsken på bild.

Lär känna såväl Åre som varandra bättre med vårt spel ”Åre Creative Challenge” för smartphones. Själva spelet går ut på att ni med vår egenutvecklade och lättanvända App för androidtelefoner skall lösa olika kreativa uppdrag runt om i byn. Det gäller att samla så mycket poäng som möjligt genom att klara av uppdragen, givetvis belönas bland annat kreativitet med bonuspoäng. Här finns allt från roliga och lärorika frågor med lokal anknytning till fotouppdrag och andra klurigheter. Förutom alla roliga uppdrag krävs för att vinna över de andra lagen även en strategi där lagmedlemmarna måste samsas och prioritera vilka uppdrag och platser man väljer, eftersom man inte kommer att hinna med allt. Möjlighet finns också att svara pass på frågor eller uppdrag, men då försvinner också chansen att ta poängen. Spelet fungerar lika bra såväl sommar som vinter och vi startar spelet varhelst ni önskar (exempelvis på det hotell ni bor) och själva spelplanen är Åre by.

Åre Action Bykamp är en kombination av aktiviteter för större grupper som vill göra något annorlunda och fartfyllt under sitt besök i Åre. Här delas gruppen in i lag som skall genomföra olika aktiviteter på olika stationer runt om i byn.  Ni får prova på:
Lådbilsrace:
Alla lagen startar samtidigt och knuffar en Hillcart (avancerad lådbil) med en lagmedlem i, uppför backen. På toppen skall den körande nu åka utför backen och komma i mål så fort som möjligt.
Åre ocean race: Nu skall lagen med hjälp av Gummibåtar eller Stand Up Paddleboards  gemensamt paddla ut på Åresjön där flera bojar skall rundas. Flera lag startar samtidigt och först i mål vinner!
Zorbing battle: En lagmedlem hoppar in och spänner fast sig inuti en gigantisk plastboll . Resterande lagmedlemmar skall nu putta och knuffa denna boll fram och tillbaka över en lätt sluttande äng som utgör spelplanen. Flera lag startar samtidigt och först i mål vinner. Garanterat många kollisioner och mycket skratt!
Ride the hill:  Här skall lagen med hjälp av rep dra en lagmedlem som står på en Mountainboard (Snowboard med hjul och broms) uppför en backe. Väl på toppen skall lagmedlemmen åka Mountainboard nedför en enkel bana. Tävlingen genomförs som en stafett.

Traditionell femkamp i jämtlandskogen! Grenarna i denna femkamp är pilbåge, yxkastning, luftgevär, slangbella och blåsrör. Vi vandrar längs en stig i skogen där vi passerar de olika stationerna och utmaningarna. Vid varje station ger guiden instruktioner om regler och tekniker för respektive gren. När tävlingen är slut sammanställs resultatet och vinnande lag eller individ utses.

Låt oss ta er med på vandring i Jämtlandsfjällen. Våra kunniga guider berättar om kultur, växt- och djurliv samtidigt som ni njuter av vandring i natursköna omgivningar. Vi erbjuder allt från avslappnande vandring till krävande strapatser. Kanske prova vårt ”walk and talk” med planerade stopp där gruppens deltagare får olika teman att diskutera efter färden. Förslag på vandringar kan vara att ta Kabinbanan upp till toppen och vandra med guide ner eller vandringar vid Fröå gruva eller Ottfjället. Vi skräddarsyr efter gruppens önskemål, kombinera gärna med fika eller mat.

Med några i förväg utvalda råvaror skall lagen nu med hjälp av naturens eget skafferi smaksätta och krydda sina egna maträtter som tillagas på Trangiakök eller Murrika. Resultatet bedöms utifrån tre kriterier; smak, kreativitet samt estetik. Enväldig domare är vår ”gourmetguide” (eller att de deltagade lagen får rösta). Egentligen är alla vinnare, då maten naturligtvis äts upp efter bedömning.

Mountain Cart är en perfekt konferensaktivitet där alla kan vara med och uppleva det roliga och spännande av att rulla utför Åreskutan. Mountain Cart är en mycket säker upplevelse där vi erbjuder guidade turer som startar med en bekväm färd i skidliften innan vi efter en kort genomgång ger oss av nedför backen. Passa på att upplev det bästa av Åre tillsammans med kollegorna och känn spänningen medan ni njuter av de fantastiska vyerna på väg ner mot byn igen. Farten bestämmer du enkelt själv med bromsarna (handbromsar som fungerar precis som på en vanlig cykel) och anpassar den till din förmåga. Vi garanterar en rolig, unik och säker upplevelse på berget som med fördel kan kombineras med en fika längs turen.

Ur ett snöblock skall nu gruppen mejsla fram och skapa ett vackert konstverk i snö. Vi tillhandahåller ett eller flera snöblock på den plats ni önskar och delar därefter ut instruktioner samt verktyg att jobba med. Snöskulteringen kan antingen genomföras som en lagtävling där varje lag har ett eget snöblock och ett gemensamt tema eller som en ren teambuildingsaktivitet för hela gruppen där alla skall samsas. Här är det endast kreativiteten som sätter gränser. Våra snöblock är ca. 1,25 m2.

En kombination av cykling och skidåkning. Oavsett om du saknar tidigare erfarenhet av alpin utförsåkning eller helst åker svarta pister kommer du att få en få ut maximalt av upplevelsen. Vi lär er grunderna och ni kommer snabbt att lära er hantera snowbiken. Perfekt för den som vill uppleva känslan av alpin utförsåkning men inte vill åka slalom eller snowboard. Snowbike upplevs också av många som ett skönt avbrott om man kanske blivit trött i benen eller eventuellt har någon skada som inte gör att man kan belasta sin kropp en hel vecka i sträck.
I våra upplägg för grupper så erbjuder vi även tävlingar eller guidade turer.

Åres roligaste konferensaktivitet. Plocka fram barnasinnet och krydda med lite tävlingsmoment, så har du Åre Crazy Wintergames. Detta är en perfekt aktivitet för grupper som inte är helt homogena i sin sammansättning men ändå vill göra något roligt och annorlunda på konferensen. Crazy Wintergames passar såväl gammal som ung, adrenalinfreak eller den lugna strategikern då de flesta grenarna kräver olika roller. Några i laget måste putta på och någon måste vara “bowlingklotet”…  Vi anpassar oss efter grupp och ni väljer själva var betoningen skall ligga på skalan mellan nöje och tävling. Det är ofta det enkla som är det roliga och det har vi tagit fasta på. Hos oss kan alla helt enkelt vara med och ha skoj i snön! Vi tar grupper på flera hundra personer.

Ta med kollegorna ut i vildmarken och testa något nytt i vinter. Med våra Snow Quads (Fyrhjulingar utrustade med bandsats) färdas vi bekvämt genom vinterlandskapet och njuter av naturen, vyerna samt gemenskapen. Givetvis stannar vi för en härlig vildmarksfika (eller utomhuslunch) längs turen. Vid större grupper eller om någon i sällskapet inte vill köra själv, så kopplar vi på bekväma slädar bakom våra Snow Quads och då kan verkligen alla följa med ut på äventyret. Fokus ligger förutom på själva körningen lika mycket på att ha en trevlig stund tillsammans. Hjälmar ingår och varma kläder, handskar och skoterkängor går att hyra på plats. För att köra själv krävs B körkort.

Vildmarken på baksidan av Åreskutan är något unikt och här upplevs verkligen lugnet, tystnaden och de härliga vyerna på bästa sätt. Vår guide möter er i Åre Björnen och ni sätter er bekvämt i en stor skotersläde fylld med renskinn vilken är kopplad bakom en ATV utrustad med bandsats . Upplevelsen kan liknas vid en skotersafari med skillnad att guiden kör ATV med släden bakom (så alla kan vara med) och när vi nått trädgränsen stannar vi och kliver in i en liten mysig fjällstuga som byggts precis enligt de ritningar som använts vid uppförandena av de många liknande ”stugor/hyddor” som byggdes i regionen under andra världskriget. I dessa hyddor bodde de svenska soldaterna under beredskapstiden och i stugan vi besöker gör sig historiens vingslag påtagligt påminda. Här stannar vi, gör upp eld i spisen, myser, njuter av tystnaden och utsikten samt inmundigar vår medhavda fika innan vi vänder åter igen.

Upplevelsen går också att kombinera så att några i gänget åker skidor till Hyddan och några andra åker ATV för att mötas och äta lunch eller fika tillsammans. Därefter tolkar skidåkarna tillbaka till Åre Björnen igen för att fortsätta sin skiddag.

Skidtävling och mobilspel med ”geocaching” i Åres skidsystem? Spelplanen är hela Åres skidsystem, från Björnen till Ullådalen där över 50 GPS punkter finns utplacerade i systemet. Under en bestämd tid gäller det nu för lagen att på skidor ta sig till de olika platserna och ”geocacha” så många GPS punkter som möjligt. GPS punkterna är värda olika mycket poäng där de som ligger längst ut i periferin eller mest otillgängligt har högre poäng, så alltså krävs en strategi för att hinna ta så många poäng som möjligt under spelets gång. Är man ej tillbaka till återsamlingen i tid får man minuspoäng. En pefekt konferesaktivitet där man kombinerar skidåkning och tävling i lag under allt från 30 min till en hel dag.

Isfiske eller pimpelfiske i Åre är en mycket bra konferensaktivitet där alla kan vara med, oavsett tidigare erfarenhet. Våra guider berättar och tipsar om olika fisketekniker och vilka beten som funkar bäst för säsongen.  Aktiviteten kan antingen genomföras som en helt vanlig fisketur eller som en fisketävling. Kombinera gärna med fika eller lunch utomhus.

En annorlunda mix med tre fartgrenar i backen. Vi kör ett race med Snowbike, ett med Airboard och en valfri gren med där ni väljer Snowracer, Pulka, Miniskidor, Zibob eller stjärtlapp. Mycket fart och mycket skratt utlovas. Kan genomföras som individuell- eller lagtävling.

Åre 3-dagars Kickoff

Ni väljer själva det boende som passar Er bäst. Vi kan rekommendera Holiday Club med sköna rum, fina konferenssalar samt härlig relaxavdelning med pool och bastu.

Gruppen anländer till Åre på eftermiddagen. Ni checkar in på boendet och får sedan prova på Teambuilding.
Ni lär känna varandra och samarbetar för att lösa olika uppgifter tillsammans.
Efter middag har Ni sedan tillgång till den härliga bastuflotten. En avkopplande aktivitet för kropp och själ.
Om Ni vill kan Ni även njuta av den sköna relaxavdelningen på Holiday Club.

Idag får Ni prova på ”Gastronomi walk”. En underbar vandring i Åres vackra natur mixat med smakfulla stopp på vägen där Ni får inmundiga lokala delikatesser. Alla samtal blir lättare när man promenerar samtidigt. Man hittar ofta nya tankegångar och lösningar på problem samtidigt som man får motion.
På eftermiddagen provar Ni att åka Mountain Cart nedför Åre skutan. En fartfylld och oförglömlig upplevelse. Vi kan även boka in den härliga aktiviteten ”Stand up paddleboard”. Antingen får Ni prova på att åka en och en, eller så väljer Ni en av de gigantiska brädorna och åker flera på samma.
På kvällen har Ni tillgång till konferensrummet på Holiday Club. Här serveras även en god avslutningsmiddag.

Idag är det dags att testa den fartfyllda aktiviteten: Forsfärd.
Med adrenalinet pumpande i ådrorna får ni känna på forsens starka krafter under en färd i raftingbåtar nedför någon av våra vackra älvar och åar. Vi erbjuder olika svårighetsgrader från allt mellan enklare- till avancerad forsränning/rafting. Vi kör exempelvis i följande vattendrag Vålån, Gevsjöströmmarna, Dammån, Brattlandströmmarna samt Tångböleströmmarna. För att få ut maximalt av upplevelsen avancerad rafting krävs att man är i hyfsad fysisk form, då vi kör dessa turer i några av Sveriges tuffaste åar. Garanterat “pirr i magen” utlovas.
Självklart kan vi boka in ytterligare aktiviteter om Ni vill.
På kvällen intar Ni en god middag på hotellet och kan även nyttja konferenssal om Ni önskar.

Isskulptering– Att skulptera i is är en fantastisk upplevelse där alla kan vara med. Vi erbjuder två olika upplägg för konferensgrupper där antingen ett lag om 5-6 personer får dela på ett större block och verktyg samt tilldelas ett tema (passar perfekt som tävling mellan olika lag) eller ett mindre block per person där varje deltagare får skulptera sitt eget drinkglas (passar bra som aktivitet i kombination med en fördrink vid exempelvis en middag på hotell eller restaurang). Alkoholhaltig dryck köps separat av hotell/restaurang om så önskas.

Att skulptera i is fungerar även i plusgrader, men givetvis påverkas konstverkets livslängd av rådande temperatur och väderlek.
Självklart kan Ni lägga till ytterligare aktiviteter denna dag. Vi hjälper gärna till med förslag beroende på årstid och önskemål.

Reser Ni på Vintern kan Ni t.ex. välja Snow Quad Safari:
Med våra Snow Quads (Fyrhjulingar utrustade med bandsats) färdas vi bekvämt genom vinterlandskapet och njuter av naturen, vyerna samt gemenskapen. Givetvis stannar vi för en härlig vildmarksfika (eller utomhuslunch) längs turen. Vid större grupper eller om någon i sällskapet inte vill köra själv, så kopplar vi på bekväma slädar bakom våra Snow Quads och då kan verkligen alla följa med ut på äventyret. Fokus ligger förutom på själva körningen lika mycket på att ha en trevlig stund tillsammans. Hjälmar ingår och varma kläder, handskar och skoterkängor går att hyra på plats. För att köra själv krävs B körkort.

Avslutning och hemfärd.
Om Ni vill kan Ni såklart även boka till extra aktiviteter och måltider denna dag.
Ni kanske inte vill missa att åka trehjuling ned för åreskutan?

Res till Åre

Vi kan även hjälpa till att boka transporten till Åre.

Fyll i formuläret till höger så återkommer vi med en offert så snart som möjligt.

Kontakta oss

Tel: 0498 – 22 16 94
E-post: info@travelandmore.se
Adress: Lummelunda Tjaulsvägen 26, 621 71 Visby

5 + 0 = ?