Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet har ett väldigt stort utbud med spännande och utvecklande aktiviteter.
Ni väljer själva boende samt vilka aktiviteter Ni önskar ha med. Se nedan för programförslag.

Valbara aktiviteter:

Lär dig att basta enligt konstens alla regler med vår basturitual i tio steg, med bland annat ett dopp i älven och bastutapas. Basturitualen inleds med att guiden visar hur man tänder bastun och ger en bakgrund till skandinavisk bastukultur. Sedan går ni igenom var och en av ritualens tio steg, inklusive björkrisruska, rulla i snön (på vintern), skrubb med tjärtvål, dopp i älven och bad i den vedeldade tunnan.

Upptäck isskulpteringens magiska värld. Att skapa med händerna slukar hela ditt fokus, avslappnande och intensivt på samma gång. Instruktören börjar med att berätta om hur det är att jobba med is, och visar sedan hur man använder verktygen. Varje deltagare får varsitt block och verktyg, sedan är det bara att sätta igång!

Följ med på en dagstur, en norrskenssafari eller en övernattningstur i väglöst land. En unik chans att verkligen utforska landskapet då snöskotern lätt tar sig fram på skogsstigar och över frusna älvar och sjöar. Vi erbjuder de senaste modellerna, toppmodern utrustning och en erfaren guide. Turen börjar alltid med en kort introduktion om fordonens egenskaper och hur man kör dem, vilket gör att även den oerfarna föraren kan njuta av turen. (Alla förare måste ha ett giltigt körkort).

Att åka eller köra ditt eget hundspann är inte bara en fantastisk naturupplevelse, att lära känna våra fyrfota vänner har dessutom en dokumenterad effekt av att minska stress och förbättra lärande, social och fysisk hälsa. Vi kan skräddarsy allt från kortare hundspannstransporter från flygplatsen till längre turer där alla får köra sitt eget hundspann.

En forsränningstur på Torne älv är en klassiker. Här finns kända älvsträckor med forsränningsanor från 1970-talet då Jukkasjärvi och Icehotels grundare Yngve Bergqvist blev först i Europa med att erbjuda guidade forsränningsturer.

Med moderna gummibåtar och utrustning låter våra forsränningskaptener er uppleva Pauranki – de gamla forskarlarnas skräck och en sträcka av Torneälven som idag är en av Sveriges längsta forsränningsturer. Följ med och upplev den storslagna naturen, forsarna och deras historia.
Ett lugnare alternativ är att göra en utflykt med en traditionell älvbåt utmed Torneälven.

Vi erbjuder en mängd aktiviteter med syftet att skapa ännu bättre sammanhållning i gruppen. Linbana från trädtopparna i Challenge Park, stafettävling i ICEHOTEL Cup, vildmarksöverlevnad eller kurser i typiskt nordisk matlagning är några av våra mest populära aktiviteter som kan anpassas efter säsong.

Denna föreläsning på 30 minuter med en av nyckelpersonerna bakom ICEHOTEL blir ett intressant avbrott i programmet. Ett företag unikt i sitt slag, en källa till inspiration och respekt, men också en fantastisk historia om entreprenörskap, hårt arbete och framför allt den oändliga kreativiteten som blomstrar år efter år.

Förslag på program

Ni väljer själva om Ni vill bo varmt eller kallt. Att bo inne i ishotellet är såklart coolast.

Ni anländer på morgonen och startar med en guidning av Icehotel 365. Därefter intar Ni en god lunch.
På eftermiddagen får Ni testa Isskulptering.
2 rätters middag på kvällen och därefter kan Ni lägga till aktiviteten ”Basturitual” om Ni vill.
Ni sover skönt, antingen varmt eller kallt beroende på önskemål.
Dag 2 äter Ni frukost och har sedan tillgång till konferenssalen.
Efter lunch: hemfärd.

 

Res till Ishotellet

Vi kan även hjälpa till att boka transporten till Ishotellet samt även kombinera besöket med fler äventyr och orter.
Ni kanske även vill göra ett gruvbesök i Kiruna?

Fyll i formuläret till höger så återkommer vi med en offert så snart som möjligt.

Kontakta oss

Tel: 0498 – 22 16 94
E-post: info@travelandmore.se
Adress: Lummelunda Tjaulsvägen 26, 621 71 Visby

7 + 0 = ?